Individuele consulten

 

In september 1947 schreef de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung de volgende brief aan de Indische astroloog B.V. Raman:

Aangezien u mijn mening wilt weten over astrologie, kan ik u mededelen dat ik al meer dan 30 jaar geïnteresseerd ben ik deze specifieke activiteit van de menselijke geest. Als psycholoog ben ik vooral geïnteresseerd in het licht dat de horoscoop werpt op complicaties in het karakter. Wanneer er problemen zijn bij de psychologische diagnose neem ik doorgaans een horoscoop ter hand om een extra standpunt te vinden uit een compleet andere hoek dan de psychologie. En ik moet zeggen dat ik zeer dikwijls heb waargenomen dat de astrologische gegevens licht werpen op bepaalde punten die ik op een andere manier niet zou hebben kunnen begrijpen. Door deze ervaringen ben ik van mening geraakt dat astrologie van bijzonder belang is voor de psycholoog …

 Wat een sessie biedt

 Je astrologisch ‘DNA-profiel’

Een horoscoop geeft inzicht in welke omstandigheden jij werd geboren en welke uitdaging die inhouden. Ook welke overtuigingen jij van daaruit ontwikkelde en welk (overlevings)gedrag dat meebracht. In hoeverre die overtuigingen je steunen of nog altijd blokkeren. Wat het effect daarvan is en hoe je dat patroon kunt doorbreken.

Kortom: een horoscoop is een handleiding van het mechanisme dat in jou speelt.

De overtuiging waarmee je je wereld kleurt

Vaak denken we het slachtoffer te zijn van een (terugkerende) situatie, maar blijken we bij nader inzien de schepper hiervan te zijn. Zo kan de overtuiging dat niemand naar je luistert, maken dat je op voorhand al dermate heftig in de verdediging gaat dat inderdaad niemand meer naar je luistert. Een daarmee heb je het bewijs voor jouw overtuiging geleverd.

Zien hoe jij je eigen verhaal in scene zet, is daarom de sleutel tot de verandering.

Je bent het allemaal zelf

Het overlevingsgedrag dat we ontwikkelen op basis van genoemde overtuiging, begint al jong. Teruggaand naar het bijgaande – vaak in de steek gelaten – gevoel brengt je in contact met het kind dat je hebt leren negeren. Door dit contact te helen, valt een ballast van je af en hoor je jezelf direct anders op de wereld/ de ander reageren.

Intellectueel, relationeel/ emotioneel en spiritueel: op deze dimensies wordt in een vier uur durende sessie een herstart gemaakt. Of, als je dat liever wilt, in drie sessies van anderhalf uur. Alleen kiezen voor een van de drie behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

De sessies kunnen zowel zakelijk als privé worden geboekt. Daarbij komt ook aan de orde komt in welk weer je nu verkeert.