Van gans naar kans

De queeste
Wat komen we doen op deze wereld, wat inspireert ons, waar breken we onze nek over en wat maakt ons gelukkig? Vragen die we onszelf misschien niet dagelijks zo bewust stellen, maar waar we wel dagelijks mee in de weer zijn. Geluk en vrede willen we immers allemaal? Geheel volgens de oude traditie helpt het ganzenbordspel de speler hierin een beetje vooruit. Waar het oude spel echter alleen de hobbels en keien benoemt, daar laat dit spel de speler bij diezelfde hobbels en keien stilstaan en er concreet iets aan doen.

De gans
Bij de oude Indianen stond de gans symbool voor de trektocht die leidt naar innerlijke verandering. Die verandering is nodig om de weg vrij te maken naar het ja zeggen tegen wie je bent en wat je wilt. Pas dan kunnen je dromen werkelijkheid worden.

Als de gans dus je leven binnenwandelt, is dat een uitnodiging om te kijken hoe je wat aangenamer gezelschap voor jezelf zou kunnen zijn. Door tijdens de vlucht constant van formatie te veranderen, creëren ganzen luchtstromen die maken dat de voorste gans het vliegen van de hem volgende ganzen vergemakkelijkt. Zie dit spel als de leidende gans: door vragen die worden gesteld, komen gesprekken als vanzelf op gang en kan het doel worden bereikt.

Te bestellen via augustaverburg@quicknet.nl voor € 19,95 (excl. portokosten).

Verschillende landelijke en regionale lifestyle-bladen zoals het Onkruid, Happinez, Koorddanser, OOK magazine en het Bewust Zijn magazine (lees hier het interview) hebben Van Gans naar Kans aandacht gegeven.