Boekenoverzicht

Ik word Oma

Oma worden: sommige mensen vragen zich af of ze blij voor je moeten zijn of medelijden met je moeten hebben. Oma worden, dat is nogal wat!

Dat klopt: oma worden roept onwaarschijnlijk veel op. Niet alleen bij mij, al mijn oma-vriendinnen herkennen het. Het nieuwe leven neemt je terug naar vervlogen tijden en vergelijkingen dringen zich op. Jij schuift weer een plekje op; na partner en straks kind, kom je nu op de derde plaats! Maar het belangrijkste: je wordt weer (groot)ouder!

Klik hier om te bestellen.

 

 

Oma!

‘Door de komst van dit eerste kleinkind lijk ik in een trein te zijn beland die mij dwars door het landschap van mijn geschiedenis voert. Sterker dan na de geboorte van mijn dochter, en later, de dood van mijn moeder, voel ik wat die geschiedenis me heeft gebracht, wat ik daarvan aan mijn (klein)kinderen zou willen doorgeven, maar ook wat ik ze liever zou willen besparen.’

Klik hier om te bestellen.

 

 

De familie Kissebis

Poekie, de streepjeskat van de familie Kissebis is doodgegaan. Als troost krijgen Maartje en Jasmijn een heel lief katertje uit het asiel. Maar helaas blijkt Katertje niet zindelijk te zijn. Dat wordt een groot probleem tussen de kinderen en hun vader.
Vanaf 5 jaar.

Klik hier om te bestellen.

 

Herrie in de tent!

Het huis wordt verbouwd door een beunhaas. Dit zorgt voor de nodige frustraties in het gezin. Maartje maakt zich ernstig zorgen of hun huis ooit weer gezellig wordt. Niet alleen een leuk boek voor kinderen, de herkenbaarheid werkt ook erg op de lachspieren van volwassenen.
Vanaf 5 jaar.

Klik hier om te bestellen.

 

Oma Hoela!

Oma is over haar eigen voeten gestruikeld. En nu heeft ze een gebroken arm. Daar kan ze niets mee doen. En er is geen hulp. Daarom moet ze bij de familie Kissebis logeren.

Lees verder >>>

Katers en katten

Dit is een bindup van De familie Kissebis en Herrie in de tent!

Een kater die niet plast op de kattenbak, maar op het kleed. Of op je kussen, of in je schoen… dat is heel vervelend. Vader wil zo’n kater niet maar Maartje en Jasmijn houden zo van Katertje…

Lees verder >>>

Flaporen

Anouk is zeven jaar en woont alleen met haar moeder. Op school wordt ze gepest met haar flaporen en thuis wordt ze gepest door Dirk, de nieuwe vriend van haar moeder. Gelukkig heeft ze buurman Saltonini nog, die heel mooi viool kan spelen. Maar dan wordt hij onverwachts met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht…
Voor kinderen vanaf 6 jaar

 

Klik hier om te bestellen.

Kopje onder

Als Quinten meegaat om de nieuwe boot van zijn vader te bekijken, valt hij van de steiger en verdrinkt bijna. Vanaf dit moment is hij bang voor het watermonster dat hem wilde laten stikken. Dus naar de boot wil hij ook niet meer.

Zijn moeder begrijpt wel dat Quinten zijn watervrees zelf moet overwinnen, maar zijn vader heeft minder geduld. “Je gaat toch niet dood van een beetje water! Ik ben toch ook niet bang?” zegt hij. Maar dat is niet helemaal waar. Vader is niet bang voor water, maar wel voor iets anders.
Vanaf 5 jaar.

Klik hier om te bestellen.

Poep aan een stokje

Verhaaltjes over kleuter Fransje. Omdat hij krullen heeft, wordt hij weleens schaap-aap genoemd. Dat vindt hij niet leuk en daarom zet hij zijn ridderhelm op. Dat is dubbel handig, want als hij verlegen wordt, gooit hij lekker zijn klep dicht.
Vanaf 3 jaar

Helaas is dit boek niet meer leverbaar, maar als je het graag wilt hebben, mail dan even naar augustaverburg@quicknet.nl.

Maaike maakt haar keuze

Deel 1 Maaike maakt haar keuze
Op de school van Maaike wordt haar mentor Peter Brandt door haar klasgenootje Brenda beticht van ontucht. Maaike weet niet wie ze geloven moet. Haar zoektocht naar de waarheid levert een spannend avontuur op dat je lang in onzekerheid laat over wat er echt is gebeurd. En welke rol Maaike’s grote liefde Joep hierin speelt.
Vanaf 11 jaar.

Klik hier om te bestellen.

Harde klappen

Truth and Dare deel 2
Als Bart de reden ontdekt waarom zijn zus Brenda het lievelingetje is van vooral zijn vader, vergaat zijn wereld. Hij zoekt nu meer dan ooit zijn heil bij zijn steeds crimineler wordende vrienden die hem wel kunnen waarderen. Maar als hij cocaïne gaat gebruiken om zijn problemen op te lossen, dreigt helemaal alle liefde uit zijn leven te verdwijnen.
Vanaf 14 jaar.

Klik hier om te bestellen.

Verminkt

Truth and dare Deel 3

Wat doe je als de jongen op wie jij verliefd bent, gek is op een ander? Dat overkomt Chantal. Ze is verliefd op Bart, de drummer van de schoolband, maar hij niet op haar. Hij kijkt alleen maar naar Myrthe, die niet alleen knap is, maar ook nog eens goed kan zingen. Wanneer Myrthe zich opgeeft voor Idols en glansrijk door de eerste rondes heen komt, weet Chantal zich geen raad met haar jaloezie. Ze doet alles om Bart voor zich te winnen…

Klik hier om te bestellen.

 

Als ik jou was

Als ik jou was, Maaike en Bart
Dit is een bindup van Maaike maakt haar keuze  en Harde klappen.

Maaike, eerste deel
Brenda, een klasgenootje van Maaike, beschuldigt een leraar van ongewenste intimiteiten. Maaike heeft moeite met de beschuldigingen. Moet ze de leraar geloven, met wie ze het goed kan vinden, of het slachtoffer, dat ze niet zo aardig vindt? Maaike gaat op zoek naar de waarheid, maar er blijkt moed voor nodig om die onder ogen te zien.

Lees verder >>>

Peutertje Pech

Hoewel Petra al een kleutertje is, noemt haar moeder haar nog altijd Peutertje Pech. Dat komt omdat alle leuke plannetjes die ze verzint, vaak verkeerd aflopen. Veel van de plannetjes van Petra komen uit mijn eigen herinnering en heb ik vroeger zelf bedacht. Die liepen ook niet altijd goed af.

Vanaf 3 jaar.

Helaas is dit boek niet meer leverbaar, maar als je het graag wilt hebben, mail dan even naar augustaverburg@quicknet.nl.

Bananenvla met kruimels

Petra beleeft twintig nieuwe pechavonturen. Gelukkig zijn de verhalen wel om te lachen.

Vanaf 3 jaar.

Helaas is dit boek niet meer leverbaar, maar als je het graag wilt hebben, mail dan even naar augustaverburg@quicknet.nl.