Boekverslag

Augusta Verburg is geboren in 1951. Ze is de zevende in een gezin van negen kinderen waarvan de vader schrijver en astroloog was. Dat is zij later ook geworden. Ze begon evenwel als onderwijzeres; van haar negentiende tot haar vijfentwintigste heeft ze voor de klas gestaan. Toen stapte ze over op schrijven.

Behalve kinderboeken, schreef ze voor bladen zoals de VIVA, Margriet, Marie Claire en Onkruid. Ook deed ze copywriting, dat is het schrijven van reclameteksten. En ze schreef mee aan de soapseries Goudkust en Onderweg naar morgen. Uiteindelijk resulteerde dit in twee filmscripts: Paradijsvogels, in samenwerking met Rogier Proper, en Flaporen, een bewerking van haar kinderboek in opdracht van het Filmfonds.

Zowel in de journalistiek als in haar boeken kom je haar belangstelling tegen voor wat mensen bezielt om te doen wat ze doen. Daarom is ze zich op haar dertigste gaan verdiepen in astrologie. In de horoscoop staat namelijk precies hoe de mens van wie die horoscoop is, denkt en doet. Nu gebruikt ze die wetenschap in haar werk als organisatieadviseur. Dit houdt in dat ze organisaties helpt om beter om te gaan met hun mensen, en die mensen ook beter met elkaar. En bij organisaties moet je denken aan gemeenten, banken, ministeries, maar ook bedrijven. Als ze daar binnenkomt, gelooft bijna niemand in astrologie, en als ze later weggaat, bijna iedereen wel. Of nee: ze geloven het niet, ze weten dan dat het klopt. Want dat doet het!