Leer jezelf beter kennen

Soms – nee, vaak! – als ik verhalen hoor van of over mensen die worstelen met de vraag waarom ze in hun leven tegenkomen wat ze tegenkomen, denk ik: kom maar hier, dan kijken we even in je horoscoop. Want daar staat het antwoord in. Een wonder dat me, na vijfendertig jaar bezig te zijn met astrologie, nog steeds verrast. Elke dag weer!

Neem nou de vrouw die me onlangs als laatste redmiddel in de arm nam omdat ze er met haar psycholoog en later psychiater niet uitkwam. Ze was in haar huis beroofd door, wat al gauw bleek, zeer goede bekenden. In één klap waren zowel haar gevoel van veiligheid als haar vertrouwen tot nul gereduceerd. Wat moest ze met zoveel verraad?

Toen ze zag dat zij zelf degene was die, om andere redenen dan liefde of vriendschap, haar deuren openzette voor de verkeerde mensen, snapte ze wat de overval haar duidelijk had gemaakt. En met dit inzicht had ze de sleutel in handen.

Of neem de man die volledig de zwartepiet in handen gespeeld kreeg toen het zakelijk mis ging. Hij was meer dan geschokt omdat hij werkelijk niet had geweten welke enorme gevolgen die ene handtekening zou blijken te hebben. Terwijl hij zich dat moment van ongemak nog wel herinnerde.

Teruggaand in zijn leven kwamen we meer van dit soort momenten tegen: momenten die hij had laten lopen omdat hij geen spelbreker had willen zijn. En iedere keer was het op herrie uitgelopen. Maar kennelijk nog niet erg genoeg! Deze keer wel, en dat schudde hem wakker.

En anders de man die zijn vrouw dreigde te verliezen omdat hij ‘niet voelde wat ze bedoelde’. Om het huwelijk een laatste kans te geven, gingen ze samen naar een relatietherapeut. Gesprekstechnieken zouden het schip drijvende moeten houden. Die technieken hadden hem echter niet geholpen om in te zien dat zijn  neiging om de liefde ‘eerlijk te regelen’, hem nooit dichter bij zijn vrouw zou brengen. Toen hij zich realiseerde dat hij altijd bang was geweest om zich over te geven uit angst alle ruimte voor zichzelf te verliezen – iets wat hij vroeger bij zijn ouders had zien gebeuren – snapte hij tegen welke muur zij al jaren opliep. Technieken waren niet nodig om beter naar elkaar te luisteren; toen hij thuis zijn verhaal deed, begreep ze hem direct.

Een horoscoop laat zien waar gedachten ontstaan, hoe ze eruit zien en hoe je ze kunt doorbreken. Zodra dit gebeurt, verandert je wereld met alle gebeurtenissen die erin plaatsvinden.

Voor meer informatie: augustaverburg@quicknet.nl, 072 – 581 40 81.