Zet jezelf opnieuw in de markt

In deze sterk veranderende tijd waarin zelfs de meest stabiele posities op de tocht staan, worden mensen meer dan ooit gedwongen zichzelf opnieuw te positioneren door naar hun eigen dan wel naar een andere baan te moeten solliciteren. Hoe sterk kun je dan staan? 

Door welke overtuiging laat je je sturen?
Als je uitgaat van de gedachte dat je niet welkom bent, zul je je terughoudender gedragen dan wanneer je die gedachte niet hebt. De kans dat jouw terughoudendheid een zekere reserve oproept bij de ander, is niet ondenkbaar.
Voor jou het bewijs dat je dus niet welkom bent.

We vormen onze wereld door te leven naar onze overtuiging. Daar hebben we vooral last van als die in ons nadeel werkt. Zien welke gedachte in jou ten grondslag ligt aan het gedrag dat je bij herhaling uit je kracht haalt, is daarom goud waard.

Niet wat je kunt, maar wie je bent.
Wat je qua kennis en kunde in huis hebt, mag binnen de organisatie waar je werkt als bekend worden beschouwd. Wat in het gesprek dus vooral naar voren zal moeten komen, is hoe goed je in je vel zit. Want ben jij sterk, dan blijft de organisatie dat ook. En daar zal men voor kiezen. 

Regeren is vooruitzien
Je kunt hier vast op acteren in plaats van afwachten en ‘dan maar zien wat er gebeurt’. Een eerste beweging kun je maken door een sessie te doen die je vanuit verschillende invalshoeken in contact brengt met de projecties waar je last van hebt. Op een zeer verrassende manier zul je ontdekken dat niet de ander, maar jij altijd de regie van je leven in handen hebt gehad. Deze ervaring, dit bewustzijn, stelt je in staat om jezelf sterker dan ooit te positioneren!

Dit traject kan zowel collectief als individueel worden gedaan.