Teamsessie

De verschillende talen die mensen spreken worden afzonderlijk van elkaar gekleurd door: idealisme, pragmatisme, logica en gevoel. Of anders gezegd: Vuur (Ram, Leeuw, Boogschutter), Aarde (Stier, Maagd, Steenbok), Lucht (Tweelingen, Weegschaal, Waterman) en Water (Kreeft, Schorpioen, Vissen).
Die verschillen kunnen elkaar prachtig aanvullen, maar zorgen vaak ook voor verwarring en onbegrip.

Zo wordt een idealist door de pragmaticus al gauw bestempeld tot een fantast – want hoe weet hij zeker dat die mooie plannen van hem ook slagen – en kan de pragmaticus in de ogen van de idealist een rem zijn, een zeur. Met hem ga je de oorlog niet winnen. Zien ze echter elkaars kwaliteiten dan is het de architect (Vuur) die met de plannen komt en de uitvoerder (Aarde) die berekent of ze praktisch haalbaar zijn.

Met Lucht en Water eenzelfde verhaal: logica vindt gevoel eerder gezeur dan een reden, en Water vindt Lucht een ijskoude die niets van hem begrijpt. Jammer, want waar Lucht kijkt naar strategie, naar wat wijs is, daar gebruikt Water zijn intuïtie om te voelen wat de markt gaat doen.

Omdat een horoscoop uit meer bestaat dan alleen de Zon, kun je ook zien wanneer dezelfde taal wel wordt gesproken en wanneer het helemaal ‘fout’ lijkt te gaan.

Binnen het team versterkt dit inzicht het wederzijds begrip en schiet men nu in de lach waar men zich voorheen aan elkaar ergerde.

Dus zoek je binnen je team de harmonie en daarmee een optimale samenwerking, dan heb je na een sessie de sleutel in handen.

Organisatietransformatie op cultuur, filosofie en persoonlijke ontwikkeling Mensen die goed […]

Rabobank Nederland Afdeling ITN Betalen, Sparen & Beleggen Koninklijke Tichelaar […]

Van Gans naar Kans is het relatiespel voor het gezin, […]